Foto: SVT

Region Västmanland ett steg närmare delägarskap i Västerås flygplats: ”Nu har vi det på pränt”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har både regionstyrelsens ordförande, Denise Norström (S), och kommunstyrelsens ordförande i Västerås, Staffan Jansson (S), skrivit på en gemensam avsiktsförklaring om ett framtida samarbete kring flygplatsen.

– Nu har vi det på pränt, nu har vi skrivit på, nu kan ingen tveka om att vi är på väg, säger Denise Norström.

I avsiktförklaringen finns ett antal punkter som nu tjänstepersonerna under hösten kommer utgå ifrån för att slutligen få fram ett avtal. Bland annat att det behövs tas fram en klausul om man skulle tycka att samarbetet inte fungerar och hur en framtida utveckling av flygplatsen skulle kunna se ut.

För att få fram avtalshandlingar kommer man till exempel titta på hur andra flygplatser ägs som i till exempel Örebro och Kalmar.

Framtiden för Västerås flygplats

– Ska vi vara hälftenägare eller någon annan variant. Vi håller på att titta på andra ställen i Sverige där man har gjort den här typen av överenskommelse. Hur de tänkte och vad som skulle passa oss, säger Denise Norström.

I klippet ovan berättar Denise Norström när hon tror att ett avtal kan fås fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet