Mottagningen för tidiga insatser ska drivas som projekt i två år, i lokaler på Råby i Västerås. Hör regionrådet Barbro Larsson (C) om resurser och framtid. Foto: Jenny Berggren/SVT

Regionrådet om ny mottagning för tidiga insatser: ”Får se om kapaciteten motsvarar behovet”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 60-tal remisser från barn som väntar på att tas emot ligger redan hos den nya mottagningen för tidiga insatser. Upptagningsområdet är hela Västmanland.
– De kommande två åren får utvisa om mottagningens kapacitet motsvarar behovet i länet, säger regionrådet Barbro Larsson (C).

Målet med den nya mottagningen för tidiga insatser är att förbättra utrednings- och behandlingsinsatserna för små barn med svårigheter inom områdena kommunikation/samspel, motorik, språk, beteende och koncetration.

Man vill bättra samverkan mellan region Västmanland och länets kommuner kring barnen för att bättra insatser och bemötande.

Det finns föregångare, dock med annan utformning och uppdrag, i bland andra Uppsala, Halland och Jönköping.

I Västmanland bekostas projektet med statsbidrag som en del av satsningen ”nära vård”. Mottagningar som ingår i projektet deltar med sin personal.

Hör regionrådet Barbro Larsson (C) i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer