Rektorn dagen efter skolrånet i Västerås: ”Det här är en trygg skola”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter det uppmärksammade rånet jobbar skolan vidare med att stödja de elever som blev utsatta för rånet under måndagen.

– Det här är en trygg skola, det har inte hänt något liknande tidigare så varför det hände just här och den här klassen vet jag inte, säger Henrik Pettersson rektor Rudbeckianska gymnasiet i Västerås.

Under måndagen tog sig två personer in i ett klassrum på skolan. Enligt polisen hotade de elever och lärare med en kniv och tillskansade sig ett flertal datorer av eleverna.

– Det blir ju en chock förstås för alla inblandade, men man märker också vilken proffesionell organisation som finns på plats när det händer: elevhälsa och krisgrupp parallellt med det stöd vi får från Västerås stad, säger Henrik Pettersson.

Ingen gripen

Rånarna försökte också tilltvinga sig en bil utan att lyckas, en person ska i samband med det ha blivit misshandlad.

Enligt polisen är ingen person frihetsberövad, och en förundersökning gällande rån, grovt försökt till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.