Riksdagsledamoten Anna Wallén, (S). Foto: SVT

Riksdagsledamot Anna Wallén (S): Jag lämnar politiken helt efter valet

Uppdaterad
Publicerad

Anna Wallén (S) från Västerås har varit riksdagsledamot sedan 2010. På Socialdemokraternas extrainsatta distriktskongress i helgen valde hon att dra tillbaka sin kandidatur till riksdagen nästa mandatperiod.

När valberedningen presenterade sitt förslag till riksdagslista i mitten av november stod det klart att Anna Wallén inte stod på en av de första tre platserna.

På sin Facebooksida uttryckte då Anna Wallén sin besvikelse över valberedningens beslut. Anna Wallén skrev bland annat att hon var chockad, förbannad och ledsen.

På Socialdemokraternas extrainsatta distriktskongress i helgen valde Anna Wallén att dra tillbaka sin kandidatur. Hon kommer att lämna politiken helt efter valet 2018.

– Jag vill inte kommentera detta men jag har fortfarande många andra drömmar om livet utanför politiken och känner att omständigheter nu gör att jag kommer att ta det steget, skriver Anna Wallén i ett SMS till SVT Nyheter Västmanland.

I övrigt vill hon inte ge några kommentarer till sitt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.