Hon öppnar sitt hem för flyktingar från Ukraina: ”Vill göra det man kan”

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar flyktingar från Ukraina komma till Sverige. Bobo Fuchs och hennes familj utanför Västerås tar under onsdagen emot åtta flyktingar som ska bo i ett hus på deras gård.

– Att hjälpa är någonting som jag brinner för och skicka pengar gör jag regelbundet till olika organisationer vilket känns jättebra, men när man kan verkligen hjälpa till och man ser vilka man hjälper, det känns enormt fint, säger Bobo Fuchs.

Åtta personer, båda vuxna och barn, anländer till Sverige och Bobo Fuchs gård under onsdagseftermiddagen. Familjerna som kommer från västra Ukraina, kommer att bo i ett separat hus som ligger på samma gård där Bobo och hennes släktingar bor.

Kommer bo bredvid familj och vänner

Bobo Fuchs fick kontakt med flyktingarna genom en annan familj som också de kom som flyktingar till Sverige, för sex år sedan. Det är släktingar och vänner till dem som kommer idag.

Ukrainakrigets påverkan på Västmanland

– Pappan från den familjen som kom hit för sex år sen åker ner till polska gränsen för att hämta dem. Det är cirka 20 personer tar han med sig till svenska gränsen och sedan åker han tillbaka till Polen igen för att stötta och hjälpa fler vid gränsen, säger Bobo Fuchs.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Västmanland

Mer i ämnet