Starta klippet för att höra S och C om den spruckna majoriteten och vägarna framåt Foto: SVT

S i Surahammar vill ha brett samarbete i ny politisk majoritet – och det snabbt: ”Öppen för det mesta”

Uppdaterad
Publicerad

De första kontakterna med andra partier har redan tagits i syfte att få till en ny politisk majoritet i Surahammar. Det säger kommunstyrelsens ordförande Chris Marlowe (S) som vill se en bred lösning över partigränser – och det snabbt.

– Det är för ostabilt såhär, det är bråttom med en lösning. Jag hoppas ha något slags besked i veckan, säger han till SVT under söndagen.

Under lördagen meddelade Socialdemokraterna i Surahammar att de bryter samarbetet med Centerpartiet. Det innebär att den politiska majoriteten som bestått av S, C och V spricker.

– Jag är nu öppen för det mesta. Sverigedemokraterna och vi står alldeles för långt ifrån varandra för ett samarbete så det går inte, men däremot alla andra partier hoppas vi kunna prata med, säger Marlowe.

I klippet berättar SVT:s reporter om de samarbeten som har funnits i Surahammar

Går tillbaka till tidigare alliansen

Samtidigt håller Centerpartiet, som nu åter hamnar i opposition, extramöten för att komma fram till vilken strategi de ska ha framåt. I klippet säger gruppledare Erkki Visti, att de nu går tillbaka till L, M och KD.

SVT Nyheter Västmanland har också varit i kontakt med Vänsterpartiet, som har avböjt att kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.