Foto: TT / SVT

Så gör kommunen om hemlösa får corona: ”Vi har ställt i ordning en lägenhet”

Uppdaterad
Publicerad

Den pågående covid-19 pandemin påverkar oss alla på olika sätt. Personer som befinner sig i hemlöshet kan dock vara extra utsatta, särskilt de som är hänvisade till akuta boendelösningar eller till att sova utomhus.

Enligt Socialstyrelsen är personer som befinner sig i hemlöshet särskilt utsatta för risken att bli smittade och allvarligt sjuka i covid-19. Bland annat eftersom många av dem har nedsatt fysisk hälsa och kroniska sjukdomar och kan därmed tillhöra riskgrupper.

I Västerås har socialtjänsten sedan i våras en lägenhet för att den som har konstaterad corona ska kunna få en trygg plats att kunna vila ut och tillfriskna på.

– Vi har ställt i ordning en lägenhet som fungerar som ett akutboende. Den har använts två gånger sedan i mars, säger Christina Persson, utvecklingsledare på individ- och familjeförvaltningen i Västerås.

Hör mer om hur kommunen ska minska hemlösheten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.