Foto: Jenny Berggren / SVT

Så kan framtidens skola i Arboga se ut

Publicerad

En ny skolorganisation har presenterats och har nu blivit en fråga för politiken. Nu föreslås man gå vidare med tre förslag gällande grundskolan och två gällande förskolan.

Arbogas barn- och utbildningsnämnd måste spara drygt åtta miljoner kronor enligt kommunbudgeten för 2020. I våras började förvaltningen se över organisationen.

Nu har barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslagit att nämnden fortsätter utreda tre av förslagen för grundskolan och två av förslagen för förskolan.

En nedläggning av Medåkers skola och en nybyggnation av Gäddgårdsskolan är en del av samtliga förslag som nu nämnden förseslås gå vidare med. Samtliga av förslagen skulle även innebära en omstrukturering av Nybyholmsskolan, i ett av förslagen avvecklas skolan.

– Vi har förståelse för att det kan uppstå frågor kring hur den nya organisationen kan komma att se ut, men i nuläget finns det inget beslut. Vi måste se över förslagen i utredningen och låta den politiska processen ha sin gång, säger Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det slutgiltigt beslutet väntas tas i kommunfullmäktige den 28 november. Efter barn- och utbildningsnämndens möte den 11 september kommer vårdnadshavare att bjudas in till ett informationsmöte. På kommunens hemsida finns mer information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer