Hallstahammar ska få ett nytt resecentrum, där järnvägsstation och bussterminal samverkar. Om allt går enligt plan kan det stå färdigt 2020. Foto: Norconsult (ur förslagshandlingen)

Så kan nya resecentrum i Hallstahammar bli

Uppdaterad
Publicerad

Vänthall, 200 cykelparkeringar, pendlarparkering och torg. Det är lite av vad som föreslås vid Hallstahammars nya resecentrum – som kan vara färdigt redan 2020.

Förhoppningen, enligt Hallstahammars kommun, är att skapa ett resecentrum där det är enkelt att byta mellan tåg och buss och där det fungerar bra för de som pendlar att ställa cykel eller bil.

Det förslag som nu presenterats innehåller i stora drag:

  • 4 busshållplatser med väderskydd
  • Vänthall för cirka 40 personer, inklusive toalett
  • Cirka 200 cykelparkeringar, de flesta väderskyddade och ramlåsbara
  • Pendlarparkering med 99 platser, inklusive ett par laddstolpar
  • Cykelväg, gångstråk och torgyta
  • Belysning, bänkar, papperskorgar
Planavdelningen i kommunen har arbetat fram förslaget under ett halvår, tillsammans med bland andra kollektivtrafikförvaltningen i länet. Foto: Norconsult (ur förslagshandlingen)

Utvecklingen av resecentrum är en del i den långsiktiga utvecklingen av Hallstahammar centrum, som kommunfullmäktige godkände planprogrammet för under hösten 2017.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.