Arkivbild. Foto: Conny Sillén/TT

Nu ska trafikpropparna undvikas under cruisinghelgen

Publicerad

Med Västerås Summer Meet kommer också svårigheterna att ta sig fram i staden. Nytt för i år är att polisen öppnar upp Djuphamnsvägen som en del av cruisingsträckan.

Tanken är att bilar därför ska kunna välja Djuphamnsvägen istället för att fortsätta ut till Hammarbyrampen där det tidigare år varit trafikstörningar.

För att underlätta framkomligheten för utryckningsfordon kommer Köpingsvägen, Sjöhagsvägen och Kungsängsgatan enkelriktas. På Hamngatan är trafiken helt avstängd.

Västerås Summer Meet 2018

Planen är att avspärrningarna ska gälla från klockan 17.00 till 01.00 både fredag och lördag, men tiderna kan förlängas åt båda hållen.

Inga bussar i city

Från och med 16.00 på fredagen går det heller inga bussar i city, utan de åker istället längs cityringen. Resenärerna hänvisas därför främst till Västerås central.

Vid varje linje finns information om vilka hållplatser som är avstängda samt en omledningskarta.

Omläggningen påverkar också flexlinjen, färdtjänst och sjukresor. Mer information finns på VL:s hemsida.

Avstängda busshållplatser:

  • Källgatan, Stora Gatan, Smedjegatan, Rudbecksgatan och Herrgärdet.  Resenärer på linje 1, 2, 3, 4, 5, 6, 11, 12, och 21 hänvisas till Västerås Central.
  • Hållplatsläge K på Västerås Central   Resenärer på linje 21, 22 och 23 hänvisas till hållplatsläge F på Västerås Central.
  • Norra Ringvägen Resenärer på linje 5 hänvisas till hållplats Kristiansborgsbadet eller Kopparlunden.
  • Västgötegatan och Biskopsgatan  Resenärer på linje 511, 514 och 515 hänvisas till Västerås Central.

Inga bussar trafikerar mellan korsningarna Kopparbergsvägen/Cityringen och Stora Gatan/Cityringen, inte heller på Kopparbergsvägen vid Konserthuset.

Källa: VL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet 2018

Mer i ämnet