Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör tre aspekter där Västerås vinner över storstäderna när industrin rekryterar, enligt Northvolts rekryterinschef. Foto: Maja Tengnér/SVT

Därför väljer industrins talanger Västerås före Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

När Västerås växande industriföretag rekryterar högutbildade tävlar de mot storstäderna om var det är bäst att leva. Och Västerås har några fördelar i kampen, enligt Sami Haikala, utvecklingschef på Northvolt.

Västerås växer i takt med att med högutbildade personer från hela världen flyttar till staden. På Northvolt i Västerås kommer ungefär 60 procent av de runt 1 000 anställda från andra länder. Många har valt att bosätta sig i Västerås hellre än Stockholm, berättar Sami Haikala, utvecklingschef på Northvolt.

– Det Västerås saknar är socialt liv som kan jämföra sig med storstäder, och det kan göra det svårt att få unga att flytta hit. Men det finns andra fördelar med Västerås, säger han.

I klippet listar Northvolts utvecklingschef tre faktorer som gör att många väljer Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.