Foto: TT

13 miljoner kronor till idrottsföreningar

Publicerad

Nu trillar över 13 miljoner i LOK-stöd in i kassan hos Västmanlands idrottsföreningar.

Över tre hundra föreningar i Västmanland fick nu i veckan sina LOK-stöd godkända. Det innebär att närmare fjorton miljoner kronor kommer att betalas ut till idrotten i länet i vår.

LOK-stöd kan sökas av idrottsföreningar anslutna till något av de specialidrottsförbund som tillhör Riksidrotts Förbundet. En av de föreningar som fått LOK-stödet är orienteringsklubben i Skinskatteberg.

Vad betyder det för er i OK Hedströmmen att få de här pengarna?

– Inte så mycket, vi har så lite aktivitet så det rör sig bara om tusen kronor i halvåret. I ungdomsgruppen har jag tolv ungdomar, medan VSOK har uppåt sjuttio ungdomar, så där har LOK-stödet större verkan, säger ungdomsledare Åke Larsson vid OK Hedströmmen i Skinnskatteberg.

– Men om man ser det totalt sett betyder det mycket med LOK-stödet, det beror på hur mycket aktivitet man har, säger Larsson som även är sekreterare vid Västmanlands Orienteringsförbund.

Preliminära LOK-siffrorna

  • 138 683 aktiviteter.
  • 13 739 324 kronor.
  • 304 föreningar.

Källa: Västmanlands idrottsförbund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.