Sala kommun: ”Silvergruvan behöver ändra sina ambitioner”

Uppdaterad
Publicerad

Besöksnäringen har det tufft just nu och Sala silvergruvas huvudägare, Sala kommun tänker inte skjuta till mer pengar. Planerna var att satsa och bygga ut gruvan, men nu är bedömningen att bolaget ska klara av att hålla sig flytande, enligt Anders Wigelsbo (C) som är kommunstyrelsens ordförande i Sala.
– Man klarar av att övervintra med de medlen, men allt har att göra med hur länge den här krisen pågår, säger han.

Just kostar det mer pengar att hålla öppet, än det kommer in på Salas stora turistmagnet, Sala silvergruva. Huvudägaren Sala kommun för regelbundet en dialog med styrelsen i bolaget som styr Sala silvergruva. 

Även om det krisar rejält, och besöksmålet har haft stängt i omgångar, så kommer man inte att skjuta till mera medel just nu. Meningen var att satsa på en utbyggnad men det kommer inte att bli av i år.

– Det finns en gräns för vad ett bolag tål och bolagets styrelse har gjort bedömningen att det ägartillskott som Sala kommun skjutit till och de åtgärder som styrelsen har vidtagit gör att man klarar av att övervintra bolaget. Silvergruvan behöver ändra sina ambitioner, säger Anders Wigelsbo (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer