Efter konkurshotet – Sala Silvergruva säger upp personal och sänker biljettpriserna

Uppdaterad
Publicerad

Dålig lönsamhet har tagit Sala silvergruva till konkursens rand. Nu är förändringar på gång, i ett försök att rädda bolaget som driver verksamheten. Enligt Sala Allehanda ska biljettpriserna sänkas redan i sommar.

Efter konkurshotet ska Sala Silvergruva säga upp marknadsföringspersonal och sänka biljettpriserna, enligt Sala Allehanda. Sala Silvergruvas VD Jennie Hesslöw säger till tidningen att priserna på vissa typer av biljetter ska halveras i sommar.

Samtidigt har Sala kommun tillsatt en styrgrupp och arbetsgrupp som jobbar aktivt med frågan om Sala Silvergruvas framtid. Som en del i arbetet föreslås Sala kommun att köpa återstående B-aktier i Sala Silvergruva AB för 288 000 kronor. Sala kommun kan då få större kontroll över bolaget och lättare kunna genomföra förändringar. Beslut om köp av B-aktier tas på Kommunfullmäktiges sammanträde 24 april.

– Det här är ett väldigt aktivt pågående arbete där vi som ägare tar en annan roll än tidigare, säger Amanda Lindblad, kommunstyrelsens ordförande.

Starta klippet för att höra Salabornas tankar om Silvergruvans kris.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Salaborna tycker om biljettpriserna och silvergruvans kris. Foto: Maja Tengnér/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.