Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vaccinsamordaren Jonas Ekström berätta om planerade initiativ för att få ännu fler länsbor att vaccinera sig och om det finns planer att även vaccinera barn under 18 år. Foto: SVT

Samordnaren nöjd med vaccinationstakten: “65 procent har fått minst en dos”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en tid tillbaka kan nu även de som är 18 år eller äldre boka en tid för vaccinering mot covid-19. Bokningstrycket som har varit stort har nu minskat en aning. 

– När vi kommer ner i åldersgrupperna så är den individuella nyttan inte lika hög eftersom riskerna med sjukdomen inte är lika höga, säger vaccinsamordnaren Jonas Ekström. 

I länet har nu drygt en kvarts miljon doser vaccin mot covid-19 givits. Någonting som gläder vaccinsamordnaren Jonas Ekström. 

– Det känns fantastiskt, förstås. 

Även vaccinationstäckningen är, framför allt i den äldre åldersgruppen, enligt vaccinsamordnaren mycket bra. 

– Tittar vi på 65 år och uppåt så är det 92 procent som har fått minst en dos. Det är faktiskt bara 2 200 personer kvar som ska få dos 2 där. Så den gruppen är vi nästan klara med, säger Jonas Ekström. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet