Leif Silbersky Foto: Ylva Esping

Silbersky kan försvara Deveaux

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker fortfarande efter den förre Röglespelaren André Deveaux efter dennes överfall på Västerås Per Helmersson. Enligt Helsingborgs Dagblad har Deveaux begärt Leif Silbersky som försvarsadvokat.

– Min klient är beredd att lämna uppgifter till polis och åklagare. Det är bara att ringa mig så ska vi ordna det, säger Leif Silbersky till HD.

Kammaråklagare Margareta Danielsson-Olvon beslutade att anhålla André Deveaux i sin frånvaro då han är utländsk medborgare och befaras ha lämnat landet. Den kanadensiske ishockeyspelaren, som i måndags fick sparken från Rögle dagen efter klubbens avancemang till SHL, misstänks för misshandel och har nu fått den kände advokaten Leif Silbersky som sin offentlige försvarare.

Kval till SHL

Enligt Helsingborgs Dagblad framgår det av en handling i Helsingborgs tingsrätt att Deveaux, via sin fru, begärde Silbersky som sin försvarsadvokat.

Men Silbersky är fåordig när han pratar med HD. Han vill varken svara på var Deveaux befinner sig eller hur kanadensaren ställer sig till brottsmisstankarna.

Filmsekvensen – där Deveaux på uppvärmningen inför den fjärde matchen i direktkvalet till SHL syns åka fram till Helmersson, slå honom med klubban över vaden och därefter dela ut slag mot Västeråsspelaren – har Silbersky sett.

– Ja, men min kommentar om den sparar jag till polisen och åklagaren när vi träffas, säger han till hd.se.

Margareta Danielsson-Olvon:

– Vad som händer framöver beror på vad som framkommer i utredningen. Hittills har jag endast lämnat direktiv till polisen att målsägande (Per Helmersson) ska höras, säger hon till HD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet