Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Doris Görjeby såg en av kvinnorna som skadades i attacken. ”Man fattar inte riktigt att det är i Sverige”. Foto: SVT/Per Nilsson

Simon såg mannen attackera kvinnorna: ”Det blödde överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Doris Görjeby såg en av brottsplatserna från sitt serviceboende. Simon Olsson Axtoll såg mannen angripa två av kvinnorna och försökte stoppa blödningen hos den värst skadade:

– Det var otäckt, de blödde mycket och var rädda och chockade.

Simon Olsson Axtoll var först på plats efter knivattacken vid Oxbacken i Västerås. Han rusade fram till kvinnorna och försökte hjälpa dem.

– Det såg hemskt ut, det var en äldre dam som låg på marken och det blödde överallt.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Simon Olsson Axtoll såg till att polis och ambulans larmades till platsen och försökte stoppa blödningen på den liggande kvinnan, men såg att även den andra kvinnan blödde.

”Attackerade bakifrån”

När polis och ambulans kom till platsen hittades ännu en kvinna knivskadad några hundra meter bort. Simon såg hur den misstänkte försvann från platsen efter attacken.

– Han kom från tunneln vid Oxbacken och kom ikapp kvinnorna som gick mot Djäkneberget. Så han attackerade dem bakifrån, berättar Simon.

Simon Olsson Axtoll uppfattade att angriparen först försökte ta en väska från en kvinna men sedan angrep dem med en kniv. Allt gick väldigt fort och efter knivskärningen försvann angriparen iväg på elsparkcykel.

”Man fattar inte att det är i Sverige”

På serviceboendet alldeles vid brottsplatsen såg Doris Görjeby vad som hände igår, hon såg en skadad kvinna som satt på trottoaren.

– Hon hade blivit nedstucken av den här mannen. Det blir konstigt att det blir så nära.

För Doris Görjeby känns det lite overkligt.

– Man fattar inte att det är i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Mer i ämnet