Emina, 7, visade sina ”breakdance-skills” när SVT träffade henne. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Sjuåriga Emina från Västerås ”breakade” i talang

Uppdaterad
Publicerad

Emina Ajvazovski från Västerås är endast sju år gammal. I fredags fick hon hela juryn i TV4:s Talang att gunga i takt när hon spann loss i en taktfast breakdansshow.

I säsongens första Talang 2018 visade Emina Ajvazovski från Västerås, endast sju år gammal var skåpet skulle stå.

– Det kändes ganska pirrigt men ändå toppen. Det var superroligt att få känna känslan att få stå på en så stor scen, det har jag aldrig gjort förut, säger Emina Ajvazovski.

Folk känner igen mig

Dagarna efter framträdandet har ingenting varit sig riktigt likt i Eminas liv. I skolan har kompisarna tittat på klippet och hon har hyllats var hon än har gått.

– Folk känner igen mig och har kramat mig och de har gjort “high five“. De blev på något vis stolta över mig, säger hon.

Vill inspirera andra

Även på sociala medier har hon gjort succé och videon med henne har setts av hundratusentals.

– När jag hör kommentarerna så blir jag rörd och jag vill läsa dom om och om igen. Jag hoppas att jag inspirerar många tjejer och killar att våga ta ett stort steg fram och visa det dom kan.

Emina fick hela Talang-juryns autografer, men frågan är om vem som kommer att få skriva flest autografer i framtiden Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.