”Det råder inget reseförbud och smittspridningen i Andalusien är betydligt mindre än här”, säger sjukhuschefen Liselott Sjöqvist om Spanienresan. Foto: SVT

Sjukhuschefen Liselott Sjöqvist åkte utomlands under pandemin – så motiverar hon Spanienresan: ”Den var nödvändig”

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen rapporterade VLT att Liselott Sjöqvist, chef för akutsjukvården och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Västmanland, åkt till Spanien under julen – trots Folkhälsomyndighetens uppmaning att avstå från icke nödvändiga resor. På tisdagen var Liselott Sjöqvist tillbaka på jobbet efter semestern.

– Den var nödvändig, säger hon till SVT.

Det råder inget reseförbud, men för att bromsa smittspridningen av covid-19 uppmanar Folkhälsomyndigheten att man ska avstå från icke nödvändiga resor.

Trots det valde Liselott Sjöqvist, chef för akutsjukvården och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Västmanland, att åka till Spanien under julledigheten.

– Det är väl mer en känsla folk har, att man ska vara hemma, säger Liselott Sjöqvist.

I klippet berättar Liselott Sjöqvist varför hon valde att åka till Spanien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.