Sjukvårdsdirektören: ”Det känns som om vi får mindre och mindre från Apotekstjänst”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen fick region Västmanland mindre levererat än under dagen innan. Alla verksamheter i sjukvården skriver prioriteringslistor och regionen lägger akutbeställningar hos andra län och andra leverantörer som de hoppas ska komma under morgondagen.

–Jag kan inte säga att det ser bättre ut än igår och det känns som om vi får mindre och mindre från Apotekstjänst, säger Liselott Sjöqvist biträdande sjukvårdsdirektör.

Situationen för sjukvårdsmateriel inom Region Västmanland ser värre ut än vad den gjorde igår. Idag har regionen bara fått levererat en tredjedel av en normalbeställning.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Nu har regionen lagt akutbeställningar från en privat aktör i Stockholm  och från Region Sörmland på materiel som man hoppas kommer imorgon.

– Vårt mål är att klara helgen, säger Liselott Sjöqvist.

Stabsläge gäller fortfarande och planerade operationer är fortfarande inställda. På sjukhusen i Västerås och Köping gör de bara akuta operationer och canceroperationer. Imorgon tas beslut om hur det blir kommande vecka.

Vårdcentraler och psykiatri har hittills inte påverkats i någon större utsträckning enligt regionen. Primärvården samarbetar med kommuner och privata aktörer som har andra leverantörer och imorgon ska de ha rapporterat hur deras situation ser ut och gjort en riskanalys berättar Sjöqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet