Foto: TT/Scanpix. Montage: SVT

Problem med skadedjur på Sala-restauranger

Publicerad

En restaurang och en friskvårdsanläggning i Sala får anmärkning efter att miljöenheten varit på besök. Bland annat hittades levande skalbaggar i en pastapåse och musspillning på golvet.

Vid inspektioner på en friskvårdsanläggning och en restaurang i Sala noterade kommunens miljöenhet brister.

På friskvårdsanläggningen påträffade den utsände inspektören bland annat levande skalbaggar i en öppnad påse med pasta. Det gjordes även noteringar om att musspillning hittats på en hylla i ett brödskåp, att torrförrådet innehöll ett flertal spindlar samt nät och i ett förråd för engångsmaterial hittades fem döda tusenfotingar.

”Inte acceptabel nivå”

Utöver skadedjur och insekter fick anläggningen anmärkning för damm, smuts och gamla råttfällor i anslutning till en bar samt mögelskador vid dörrkarmen mellan två kylar.

Inspektionen var ett återbesök och skalbaggarna som hittades har tidigare påträffats på friskvårdsanläggningen. ”Rengöringen fortfarande inte på en acceptabel nivå” konstaterar miljöenheten som nu planerar ytterligare påhälsning.

Musspillning på restaurang

En restaurang i Sala får också anmärkning på grund av bristande hygien. Även där påträffade miljöenheten musspillning, men personalen ska ha ansett att detta inte var ett problem enligt inspektionprotokoll.

Dessutom noterades att restaurangen använde gråbackar och drickabackar som hyllor i torrförrådet vilket försvårar rengöring avsevärt enligt miljöenheten.

Också i det fallet annonserar myndigheten ett återbesök för att följa upp renhållningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.