Foto: Christoffer Söderman/SVT

Skärpt säkerhet efter fjolårets tjuvfiske vid Strömsholms slott

Uppdaterad
Publicerad

I april 2020 tjuvfiskade flera personer vid Strömsholms slott. De klubbade rödlistade aspar med golfklubba och ryckte fiskarna med huggkrok. I år har man därför tidigt satt in extra säkerhetsåtgärder för att skydda fiskarna när de leker i Kolbäcksån.

– Vi har ett samarbete mellan fisketillsynen, besökare, slottet och säkerhetsbolaget. Vi har en hundraprocentig täckning av det här lekvattnet dygnet runt, säger Thomas Nordqvist, ordförande i SFK Atletfiskarna.

I och med att händelsen ifjol blev så pass stor och uppmärksammades i media så är det enligt Thomas Nordqvis fler besökare som är benägna att höra av sig till tillsynen om de ser att någon bryter mot fiskeförbudet.

Det har också gjort att till exempel fler skolklasser har blivit intresserade att se skådespelet när hundratals aspar ses simma i strömmarna vid den här tiden på året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.