Rökpelare från branden i Munga syns från vägen. Foto: Robert Reinholdsson

Flera bränder rasade i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Flera skogsbränder rasade runt om i Västmanland under lördagen. Bland annat bekämpade räddningstjänsten en skogsbrand i Munga norr om Västerås. Branden var på 200 gånger 150 meter och läget ska nu vara under kontroll.

Flera larm om bränder i Västmanland har inkommit på lördagseftermiddagen. Förutom branden i Munga så brann det även i skogen i Gammelbysjön i Sala kommun. Helikopter har vattenbombat från ovan.

– Det är ett område på mer än 100 gånger 100 meter som brinner och där kommer vi vara på plats fram till kvällen även om vi har branden under kontroll, sa Tony Frank som är ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Skogsbränderna sommaren 2018

Samtidigt började ett cirka 2000 kvadratmeter stort skogsområde i Tärna brinna. Den branden fick räddningstjänsten kontroll på vid 16-tiden.

Vid lunchtid på lördagen kom också larm om en brand i Ängelsberg närheten av Virsbosjön norr om Surahammar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet