Tidigare tidsplanen var att få till skolstart i nybyggd skola 2021. Foto: Jenny Berggren/SVT arkiv

Skolstart i nya Näslundsskolan i Hallstahammar skjuts upp till 2022

Publicerad

Alla beslut som behövs för att rulla igång processen med att bygga nya Näslundsskolan har nu tagits av politikerna i Hallstahammar. Däremot har målet när skolan ska vara färdig skjutits fram – från 2021 till 2022.

Under våren hoppas man påbörja upphandlingen om vilken entreprenör som ska utföra arbetet. Det finns politiska beslut om en budgetram på drygt 100 miljoner kronor.

Vad kostnaden kan väntas landa på vet man först när anbuden kommit in, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Kjell Iwemyr (S)

Men varför den här ytterligare tidsförskjutningen när det gäller skolstart?

– Man kanske skulle kunna pressa på för att få en skolstart vid årsskiftet 21/22, men vi har sagt i styrgruppen att det är bättre att få göra det här lite i lugn och ro.

– För att det ska bli optimalt både när det gäller tekniska bitar och utrymme.

Näslundsskolan i Hallstahammar stängdes i början av 2017 på grund av att den dåliga inomhusmiljön gjorde elever och personal sjuka. De huserar nu tillfälligt i gamla Fredhemsskolans lokaler. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer