Efter att elever och personal fått allergiska besvär och problem med luftvägarna stängdes Näslundskolan i Hallstahammar. Foto: SVT

Förslaget: Riv Näslundsskolan i Hallstahammar och bygg en ny

Uppdaterad
Publicerad

Efter att olika alternativ utretts menar politikerna i tekniska nämnden att det bästa alternativet vore att bygga en helt ny skola i Hallstahammar till en beräknad kostnad på 76 miljoner kronor.

Det har gått drygt ett år sedan beslutet togs att stänga Näslundsskolan i Hallstahammar. Elever och personal hade fått allergiska besvär och sedan dess har skolverksamheten bedrivits i andra lokaler i kommunen.

Nu huserar skolan i gamla Fredhemsskolans lokaler.

Tittat på olika alternativ

Under tiden har olika undersökningar av lokalerna och utredningar gjorts.

Det har tittats på olika alternativ: från minsta möjliga renovering och ombyggnation till bygge av en helt ny skola med kostnader från 25 miljoner upp till drygt 76 miljoner kronor.

Vid april månads sammanträde i tekniska nämnden fattade politikerna ett enhälligt beslut att fortsätta arbeta med den inriktningen istället för att renovera Näslundsskolan.

Lång väg till beslut

I beslutsunderlaget från tekniska förvaltningen finns det flertalet argument till varför.

Härnäst ska nu barn- och utbildningsnämnden säga sitt innan ärendet går vidare till först kommunstyrelsen för att slutligen avgöras i kommunfullmäktige, skriver Hallstahammars kommun på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer