Den 42-åriga rörmokaren har bott cirka 10 år i Surahammars kommun, fem i Virsbo och fem i Ramnäs, och är ny i politiken. Foto: Jenny Berggren/SVT

Socialdemokraten Chris Marlowe nytt kommunalråd i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Chris Marlowe vill ha mindre tjafs och mer i verkstad i kommunpolitiken. På måndagskvällen valdes han till kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Surahammar.

– Jag är tacksam, redo och verkligen taggad för uppdraget, säger han.

Chris Marlowe nominerades som majoritetens kandidat till posten, som partikollegan Leif Carlberg vikarierat på efter Johanna Skottmans tragiska bortgång i augusti.

Marlowe som är egenföretagare engagerade sig i Socialdemokraterna efter valet 2018. Då hade barnen blivit så stora att tid fanns att ta samhällsengagemanget ett steg till, säger han.

Han går in som kommunalråd och KSO från 1 januari 2021.

– En av de första sakerna att göra är att dämpa tjafset och jobba lite mer på att komma överens och lösa problem över partigränserna. Att sluta med pajkastningen för att tillsammans hitta bästa vägarna framåt för kommunen och invånarna, säger Chris Marlowe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.