– Det är som dukat för ett perfekt sportlov. Vi hoppas många vill komma och åka och framförallt ha kul – det är ju det viktigaste! säger Fredrik Lundberg, Arboga Alpina. Foto: Arboga Alpina

Sportlovet rivstartar i Arboga under lördagen

Publicerad

Gratis skidåkning och grillad korv. Så rivstartas sportlovet i Arboga. Under lördagen är det familjedag i Teknikbacken och även under kommande lovvecka är det fri åkning ett par dagar.

– Vi har verkligen haft tur med väder och vind. Väderförhållandena tajmar sportlovet perfekt. Det är gott om snö, det har varit kallt och det är ett hårt och fint underlag i backen, säger Fredrik Lundberg från Arboga Alpin.

Fredrik Lundberg, ordförande Arboga Alpina Foto: privat

Familjedagen lördag 24 februari är ett samarbete mellan Arboga Alpin, Sparbanken som finansierar den fria åkningen och korven och Fritidsbanken som också kommer att vara på plats.

Extra många gratisaktiviteter

Under måndagen och torsdagen i sportlovsveckan är det sen fri åkning för unga upp till 16 år, ett samarbete mellan backen och Arboga kommun. Det är en av alla aktiviteter som erbjuds under sportlovet.

Enligt kommunen kan extra många gratisaktiviteter erbjudas tack vare regeringens utökade satsning på lovaktiviteter till kommunerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.