Ombyggnationen av Kopparbergsvägen startar i veckan. Arbetet beräknas vara klart vid årsskiftet. Foto: SVT

Stök och buller när Kopparbergsvägen byggs om

Uppdaterad
Publicerad

I veckan startar en stor ombyggnation av Kopparbergsvägen i Västerås. Bland annat ska korsningen vid Ringvägen bli cirkulationsplats. Trafikanter får räkna med stök och buller året ut.

Måndag 25 juni börjar förberedelserna med att bland annat sätta upp skyltar och byggkupor, arbetet väntas komma igång under veckan.

Arbetet inleds i korsningen vid Knutsgatan och kommer sedan att fortsätta ut mot korsningen vid Ringvägen, där det ska bli en cirkulationsplats, och avslutas i höjd med Metallverksgatan.

Ska vara klart till årsskiftet

Bland annat blir vägen smalare och får en annan utformning. Det blir en gång- och cykelväg på båda sidor om Kopparbergsvägen, alltså även längs kyrkogårdsmuren.

Ombyggnationen som totalt beräknas kosta cirka 20 miljoner kronor beräknas vara klart till årsskiftet.

Ulf Palm på Västerås stads teknik- och fastighetsförvaltning Foto: SVT

– Det här är en mycket hårt trafikerad väg. Vi gör det för att få en mer harmonisk övergång från motorvägen in i centrum. Det kommer också att bli bättre för oskyddade trafikanter, säger Ulf Palm,  teknik- och fastighetsförvaltningen.

För att möjliggöra cruising under den stora bilträffen Summer Meet, kommer dock inga arbeten att ske på Ringvägen före den 9 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.