Arkivbild

Stökig natt på Bäckby i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under kvällen och natten flera larm om oroligheter på Bäckby. Två bilar brann, bilar vandaliserades, det sköts raketer och polisen utsattes för stenkastning.

– Ingen polis är skadad, men det damp ner stenar på ett par polisbilar, säger Ivan Åslund som är RLC-befäl på polisen Region Mitt.

Det första larmet kom vid 23-tiden. Polisen skickade flera patruller för att också försäkra att räddningstjänsten kunde jobba tryggt. Under natten kom flera larm om oroligheter.

Två bilar brann och flera vandaliserades

– Vi har kontrollerat ett par personer men inte kunnat knyta någon till bränderna eller stenkastningen, säger Ivan Åslund som menar att det rör sig om ungdomsgäng.

Larm kom även från boende på Pettersberg som säger att de hört smällar. Enligt polisen kan de smällarna ha kommit från stöket på Bäckby där man även sköt med raketer.

Två bilar vandaliserades och flera bilar utsattes för skadegörelse med sönderslagna rutor.

– Det är klart det är allvarligt när man kastar sten på oss, säger Ivan Åslund, men det är inte så att vi backar. Vi ger oss in i området och då brukar det lugna ner sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.