Polisen har många patruller involverade i sökinsatsen, bland annat används helikopter. Foto: TT/arkiv

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår en stor sökinsats i Västerås efter en försvunnen 70-årig kvinna. Polis och organisationen Missing people har sökt i flera områden, med bland annat helikopter och skallgångskedja men kvinnan har fortfarande inte hittats.

Kvinnan är försvunnen sedan i onsdags kväll och polisen har sökt i flera områden.

Tidigt på fredagsmorgonen berättar polisen att de främst är i de centrala delarna av Västerås och letar och att de hoppas kunna få in tips eller annan information för att få mer att gå på.

Organisationen Missing people genomförde en skallgångskedja i Rocklundaområdet under torsdagskvällen. Under fredagsförmiddagen söker även polisen nere vid Elbakajen i Västerås.

– Hon kan ha rört sig nere vid vattnet så vi är på plats med dykare och hundpatruller och desto mer folk det rör sig vid det avspärrade området desto svårare blir det för hundarna att göra sitt jobb, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.