Nedriven kontaktledning Foto: Fanny Palm

Många störningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en nedriven kontaktledning mellan Köping och Arboga är tågen som går mellan Örebro – Västerås – Stockholm försenade.

En nedriven kontaktledning har orsakat störningar i tågtrafiken under Fredagen. Enligt Trafikverket är det bara ena spåret som drabbats av den trasiga kontaktledningen och tågen har därför kunnat gå på ett spår.

– Det är inte stopp i trafiken. Men det har blivit många små förseningar, säger Katarina Wolffram, vid Trafikverkets pressjour.

Åtgärdas i natt

Felet kommer att åtgärdas under natten till lördagen, då det är mindre trafikerat på spåren säger Katarina Wolffram.

– Det har varit mycket fel med elledningar den här veckan, men felen har varit oberoende av varandra. Det måste var otur bara. Ibland blir det så, säger säger Katarina Wolffram.

Tillfällig avstängning i Surahammar

Under natten till tisdag och natten till torsdag nästa vecka kommer även två av järnvägsövergångarna i Surahammar att stängas av på grund av underhållsarbete av järnvägen. Det är Trafikverkets entreprenör som utför arbetet, meddelar Surahammars kommun på sin hemsida.

Här kan du kolla om ditt tåg är drabbat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.