Från vänster: Jens Fredricson, Carolina Määttä, Mikaela Gustaphson och Niklas Jonsson. Foto: Strömsholms elitlag.

Dags att försvara guldet

Publicerad

Förra året blev Strömsholms elitlag svenska mästare och på söndag är det dags att försvara titeln. Då startar lag-SM i hoppning nere i Falsterbo.

På söndag går första SM-finalen då åtta lag ska gallras ner till fyra som får hoppa på onsdag. Det är inte Strömsholms guldlag från förra året som hoppar i år, några ryttare är helt nya och alla hästar är utbytta.

– Men våra chanser ser väldigt goda ut. Vi har riktigt bra och rutinerade ryttare och tillräckligt bra hästar för att ta oss till finalen på onsdag och försvara guldet, säger Anders Högberg, lagledare.

Laddar med middag

Laget består av Carolina Määttä, Mikaela Gustaphson, Jens Fredricson, Niklas Jonsson och Daniel Svensson. De fyra första tävlar, den sistnämnde är reserv.

– Vi laddar upp genom att gå igenom banan tillsammans på lördag. Sen laddar alla upp på olika sätt, det är en individuell sport, men vi ska samla laget, gå ut och käka för att tillsammans se att vi har alla möjligheter framför oss, säger Anders Högberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.