Surahammarshus beslut grundas i en oro för att matning ska dra till sig oönskade skadedjur Foto: / SVT

Surahammarshus om matningsförbudet av djur: ”Måste ha samma policy åt alla”

Uppdaterad
Publicerad

Vid tidigare tillfällen har hyresvärden Surahammarshus haft problem med skadedjur inom sina fastigheter, därför har man nu inför ett matningsförbud bland hyresgästerna.

– När man matar på sin bakgård så lockar det till sig råttor och andra djur, som lätt kan ta sig in i fastigheten och föröka sig. Vilket gör att vi får stora saneringskostnader, säger Ove Aldén Sahlin, fastighetsförvaltare Surahammarshus.

Grunden till matningsförbudet är att Surahammarshus vill undvika skadedjur inom sina fastigheter. Trots det så hoppas Ove Aldén Sahlin på en bra igelkottslösning, där matningsplatsen inte ligger i direkt anslutning till tomten.

– Det är positivt att hon värnar om djur och natur, däremot hoppas jag att vi kan hitta en bra lösning så att hon kan forsätta med sin viktiga uppgift, fast utanför fastighetsgränsen, berättar Ove Aldén Sahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.