Svårt skadad 19-åring hittad i korsning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man har hittats svårt skadad i en gatukorsning på Vega i Västerås. Det är oklart vad som har hänt honom, men polisen tror att han kan ha cyklat omkull.

Vid 19:30-tiden på onsdagen kallades polis och räddningstjänst till en gatukorsning i Västerås, efter att man fått in larm om en skadad person.

Väl på plats upptäcks en 19-årig man på marken, med allvarliga skador. Han blödde ur örat och förlorade snart medvetandet. Han fördes genast till sjukhus med ambulans.

Under torsdagen har han sövts ner och förts till akademiska sjukhuset i Uppsala för vård där.

Oklart om någon annan varit inblandad

Bredvid mannen låg hans cykel. Enligt polisen är det i nuläget fortfarande oklart vad det är som egentligen har skett på platsen, och man har inte lyckats få tag i några vittnen.

– Men det verkar som att han har cyklat omkull. Cykeln har inga tecken på att han ska ha krockat med någon, säger Mikael Lindgren, befäl på polisens länskommunikationscentral.

Samtidigt utesluter polisen inte att 19-åringen har blivit utsatt för brott. De är intresserade av att ta del av eventuella vittnens iakttagelser gällande händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.