Om konferens- och hotellsektorn: ”Det är 50 och 60-procentiga omsättningstapp” Foto: Melker Blomberg/SVT

Svenskt Näringsliv: ”Läget för företagen är bekymmersamt”

Uppdaterad
Publicerad

Stora utmaningar i nuläget och också framöver för många företag i länet. Det ser Svenskt Näringsliv som kontinuerligt frågar företag i länet om läget.

Att vaccinationen mot covid-19 nu kommer igång ordentligt och snabbt är av största vikt för att få hjulen att börja rulla mer normalt.

– Det är den största frågan nu för näringslivet, även för de branscher som går bra som tillverkningsindustrin där det finns en ”ryckighet” i produktionen när man har hög sjukfrånvaro, säger Kristin Lahed regionchef Svenskt Näringsliv Västerås.

Kommer fortsätta påverka företagen

Enligt Svenskt Näringslivs senaste företagarbarometer så har över 50 procent av de svarande företagen påverkats i produktion eller försäljning under coronapandemin.

– Vi har precis gjort en företagsundersökning och blickar vi framåt så är vi den region i landet där det finns lägst förväntningar bland företagen på produktions- och försäljningsvolymer, så det är bekymmersamt och det kommer vara det under en lång tid, säger Kristin Lahed.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.