”En historiskt stor satsning på lokal journalistik”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne. Foto: SVT

SVT öppnar redaktion i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart: Sveriges Television öppnar redaktion i Fagersta.

Det här är en fantastisk nyhet. Nu blir SVT Nyheter starkare i Västmanlands norra delar, säger Karin Thornberg som är redaktionschef på SVT Nyheter Västmanland.

I dag har SVT nyhetsredaktioner på 40 ställen runt om i landet, målet är att SVT ska finnas på 50 platser om tre år.

– Det här är en historiskt stor satsning på lokal journalistik. Tio nya redaktioner ska starta – fyra av dem redan i år, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Förutom Fagersta blir det Lund, Sveg och Flemingsberg i Huddinge kommun som får nya redaktioner i år. Fagersta ska ha en redaktion med en reporter som ska bevaka norra Västmanland och södra delarna av Dalarna.

Hela Sveriges television

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna kommer att bevaka det svenska samhället i all dess komplexitet. Urvalet speglar vårt land med större och mindre orter och gör det möjligt för reportrarna att ännu bättre granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna, säger Hanna Stjärne.

”Finns mycket mer att berätta”

Hon får medhåll av SVT Västmanlands redaktionschef Karin Thornberg:

Karin Thornberg, redaktionschef och ansvarig utgivare, SVT Nyheter Västmanland. Foto: SVT

Jag är glad att SVT nu ökar mediemångfalden i Västmanland, och förstärker bevakningen i ett område där det finns mycket mer att berätta, skriver hon i en krönika där hon berättar mer om varför SVT väljer att öppna i Fagersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.