Räddningsledare Kenneth Johansson, Skinnskatteberg kommuns räddningstjänst Foto: SVT

Lokförare släckte skogsbrand utanför Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan sju i morse fick räddningstjänsten larm om skogsbrand strax söder om Krampen utanför Skinnskatteberg. När man kom till platsen var branden släckt. En lokförare hade stannat och släckt elden med pulversläckare.

– Med det åskoväder vi har haft i området kommer det bli en stökig dag med tanke på hur torrt det är i marken, säger Kenneth Johansson som är räddningschef i Skinnskatteberg.

Under morgonen har flera larm om skogsbränder kommit in. Den i Skinnskatteberg berodde på ett blixtnedslag.

– Det kan jag säga med 100 procents säkerhet. Branden startade efter ett blixtnedslag i ett träd och spred sig till undervegetationen.

Larmet kom till räddningstjänsten strax före klockan sju på morgonen. När de kom till platsen, strax söder om Krampen utanför Skinnskatteberg, var branden som tur var släckt. Enligt Kenneth Johansson var det en lokförare som stannat tåget och släckt branden med en pulversläckare.

– Man kan inte säga hur det hade gått om han inte gjort ett så rådigt ingripande, säger Kenneth Johansson, men gissningsvis hade branden blivit mycket större med tanke på hur torrt det är i marken. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.