Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tätare tågtrafik mellan Fagersta och Västerås

Publicerad

Det ska bli bättre pendlingsmöjligheter på sträckan Fagersta–Västerås. Från och med söndag utökas nämligen tågavgångarna i rusningstid.

Från och med söndag förbättrar SJ och Tåg i Bergslagen pendlingsmöjligheterna mellan Fagersta och Västerås. En ny morgonavgång mot Västerås och en ny eftermiddagsavgång från Västerås kommer att införas.

I och med det skapas halvtimmestrafik under rusningstiden.

Trafiken anpassas

De flesta tågen från Ludvika och Fagersta till Västerås och omvänt kommer också att anpassas, de kommer alltså att flyttas en halvtimme.

Detta sker samtidigt som tågen mellan Västerås och Stockholm och omvänt flyttas 10 minuter. Sammantaget resulterar det i en kortare bytestid för resenärer som ska vidare till Stockholm.

37 nya avgångar

Som SVT Västmanland har rapporterat om tidigare kommer SJ också utöka antalet tågavgångar på sträckan Västerås-Stockholm från och med söndag.

Det kommer bli 37 nya avgångar på sträckan. På vardagarna blir det 56 avgångar istället för 52 stycken. På lördagarna ökas avgångarna från 30 till 36 och på söndagar från 20 till 31 stycken avgångar.

Nya avgångarna

Ny morgonavgång från Fagersta till Västerås: 06:50-07:49

Ny eftermiddagsavgång från Västerås till Fagersta: 16:05-17:10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.