Passagerarna tog en bild på chaufförens taxilegitimation. Foto: Ur polisens förundersökning

Taxichaufför döms efter skräckresa – skrek: ”Vi ska alla dö i kväll”

Publicerad

Taxichauffören fick ett sammanbrott och skrek åt resenärerna, nu döms mannen i 30-årsåldern för olaga hot.

En man och en kvinna hade varit på julfest i Västerås i december 2017 och delade på en taxi. Allt gick bra till en början men när chauffören körde fel, och passagerarna rättade honom, så började skräckresan.

Enligt kvinnan och mannen sa chauffören att han hade fått nog, trampade gasen i botten och skrek ”vi ska alla dö i kväll”. Sen slutade han inte gasa, sicksackade mellan bilar, körde på refugen och gjorde farliga omkörningar. De båda passagerarna blev livrädda.

När taxin kom fram till adressen lugnade sig dock chauffören – han frågade till och med om de ville ha kvitto.

Döms för olaga hot

Taxichauffören har medgivit att han var arg och det var därför han körde för fort. Han nekar dock till att han skulle ha hotat sina passagerare. Enligt honom så sa han ”nu dör vi” ironiskt eftersom han tyckte att passagerarnas reaktion över att han körde fort var överdriven.

Västmanlands tingsrätt anser dock att hans berättelse är en efterkonstruktion och dömer nu taxichauffören för olaga hot till villkorlig dom och 80 dagsböter á 100 kronor. Han ska även betala skadestånd på 5 000 kronor var till de båda passagerarna.

Chauffören avskedades och fick lämna in sin taxilegitimation kort efter händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer