Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi vart ju väldigt förvånade vad det var för någonting, säger Mikael Olsson om när Think Pink lastade av soporna på tomten intill företagets fabrik i Norberg. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Mikael blev vittne till sopdumpningen i Norberg: ”Det är förjävligt”

Publicerad

Bara några meter från tomten fick grannföretaget se hur Think Pink-bilarna körde förbi deras fabrik, för att lasta av och senare gräva ner misstänkt miljöfarliga sopor.

– Visst, man kan sanera marken – men vem tar den kostnaden? undrar Mikael Olsson, ABP Inductions platschef.

När tomten köptes upp fick grannföretagaren Mikael Olsson i Spännarhyttan veta att det skulle bli en uppställningsplats för bärgningsbilar. Men när Think Pink-bilarna började köra dygnet runt till och från tomten började de undra.

Då berättade markägaren, enligt platschefen, att det i själva verket kördes dit fyllnadsmassor från Stockholm för att fylla ut marken, utan någon kostnad.

Think Pink och miljöskandalen

– Om något är gratis, då är det ofta något som inte står rätt till, säger Mikael Olsson.

Polisen knackade på

En tid senare stannade allt, och senare samma år knackade polisen på för att ta vittnesmål från företaget.

Har ni hängt med i efterspelet?

– Man har försökt följa med eftersom vi på sätt och vis också blivit drabbade. Man har reagerat på tipparna de haft, som i vårt närområde med Skultuna. Det är fruktansvärt hur man kan vara så skrupelfri.

Hur ser du på att ”Sveriges största miljöskandal” även tagit plats i lilla Spännarhyttan?

– Tragiskt, tragiskt.

I klippet berättar Mikael Olsson mer om hur det var när Think Pink lastade av soporna på tomten intill företagets fabrik.

Bildelar och nedmalt byggavfall – så dumpades det i Norberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur skandalbolaget Think Pink misstänks ha dumpat miljöfarliga avfall på en industritomt i Norberg. Foto: SVT/Polisens förunderssökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Think Pink och miljöskandalen

Mer i ämnet