– Det är viktigt att också satsa ordentligt på infrastrukturen runtomkring, annars riskerar dagens arbetspendlare att påverkas negativt av täta tåg mellan Olso och Stockholm, menar Per-Anders Staav, ordförande i föreningen TIM-pendlare. Foto: SVT

TIM-pendlarna om Oslo-Sthlm 2.55: ”Måste även satsa på infrastrukturen runtomkring”

Uppdaterad
Publicerad

En utökad tågtrafik är något som föreningen TIM-pendlare välkomnar. Dels för att det kan underlätta för den som pendlar till jobbet, men också för att tågresor är bra för miljön. Men viktigt är att även infrastrukturen runtomkring hänger med i utvecklingen, menar de.

En tågsträcka på under tre timmar mellan Oslo och Stockholm genom Mälardalen är positivt, menar föreningen TIM-pendlare med anledning av projektet Oslo-Sthlm 2.55.

– Vi vill ju ha mer tågtrafik, det är bra på alla sätt, säger föreningens ordförande Per-Anders Staav.

Samtidigt poängterar han vikten av att omkringliggande spår och annan infrastruktur matchas upp i kapacitet.

– Så man inte får sådana dumma tidtabeller att vi arbetspendlare blir sittande och får vänta bara för att man inte byggt till infrastrukturen så den fungerar, säger han. I klippet ovan utvecklar han responemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.