En rad skogsbränder har härjat i Västmanland senaste tiden. Bilden är från Ulvsbo. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kvinnan som misstänks för skogsbranden i Broddbo häktas

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen beslutade tingsrätten i Västerås att en kvinna i 40-årsåldern från Västmanland ska häktas, skäligen misstänkt för att ha anlagt skogsbranden i Broddbo den 5 juni.

Kvinnan greps under torsdagen och är sedan tidigare misstänkt för flera fall av både mordbrand och grov mordbrand i Västmanland.

Under lördagen hölls en häktningsförhandling i Västmanlands tingsrätt där åklagaren yrkade att den misstänkta kvinnan fortsatt ska hållas frihetsberövad.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Följde åklagarens linje

Tingsrätten tycker att åklagaren kunde presentera tillräckligt starka bevis och häktade därför den misstänkta kvinnan.

Hon häktas som skäligen misstänkt för grov mordbrand, vilket är den lägre misstankegraden.

– Jag kommer över huvud taget inte ge några kommentarer eftersom att det råder förundersökningssekretess i det här ärendet, säger åklagaren Frieda Gummesson till SVT Nyheter.

Om en vecka kommer en omhäktningsförhandling hållas. Då måste åklagaren kunna stärka sin bevisning, annars kommer den misstänkte släppas på fri fot.

Brandinsatserna trappas ner

Igår meddelade räddningstjänsten att man börjar trappa ner sina insatser för samtliga bränder i Salaområdet.

– Skulle det mot förmodan uppstå nya bränder startar vi upp en ny insats, sa informationsbefälet Barry Lewis till SVT Nyheter Västmanland under fredagen.

Under lördagen väntas branden i Broddbo vara helt släckt, meddelar räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet