Tolkar på plats i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

I dag har Migrationsverket, sociala myndigheter och polis tagit fram tolkar så att alla boende på flyktingförläggningen ska kunna ställa frågor om det som hänt.

En anställd på Migrationsverket säger till Tvärsnytt att en grupp människor har flytt från Arboga, troligtvis till Örebro, för att söka sig till en annan förläggning. Men det råder platsbrist, så de kommer troligen att få återvända till Arboga igen.

Efter händelsen har det kallats in extra personal till boendet, varav två sov där i natt.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Under förmiddagen höll Migrationsverket ett möte med tolkar för att de boende skulle få ställa frågor och diskutera attacken igår.

– Det var mer sansat än förväntat, men vi kommer att behålla de ökade insatserna, säger Tolle Furugård, enhetschef på Migrationsverket i Örebro.

En facebook-grupp, Manifestation mot våld och rasism, har skapats och de kommer att hålla en manifestation i Arboga på söndag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Mer i ämnet