Tolv personer i personalen sjuka, undervisningen ställdes om Foto: Karl David Englund/SVT

Tolv sjuka i personalen på Karlbergsskolan i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen var tolv personer i personalen på Karlbergsskolan i Köping sjuka och hemma från jobbet. Undervisningen har fått ställas om och man jobbar på det sätt man gjorde i våras under pandemin.

– Det kom nu efter ledigheten på höstlovet, de tre veckorna innan lovet hade vi 3, 5 resp 4 personal sjuka, och det kan man enklare hantera och bibehålla normal undervisning, men börjar det bli tolv personer så är det svårt att fortsätta som vanligt, säger Cecilia Binbach, rektor på Karlbergsskolan i Köping.

Ställt om undervisningen

Karlbergsskolan är en grundskola med årskurserna 7-9. Det man gjort nu är att varje klass har ett hemklassrum där man är hela skoldagen tillsammans med två personal. Eleverna byter alltså inte klassrum och lärare som en vanlig dag.

– I våras, innan påsk, när det var som värst för vår del så var 19 i personalen hemma sjuka, och då jobbade vi utefter den här modellen, säger Cecilia Binbach.

Personalen testas för covid-19

Samtliga personal som är sjuka har uppmanats testa sig idag och skolans rektor väntar besked imorgon om det handlar om covid-19 i några fall. Hur undervisningen kommer att ske resten av veckan är ännu oklart.

– Vi ska precis ha ledningsgruppsmöte där jag får rapporter från verksamheten och där jag ska lyssna in allas åsikter, men mitt förslag kommer att vara att vi fortsätter med undervisningen som vi gjort i dag resten av veckan, säger Cecilia Binbach

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.