Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Tommy jagar norrsken i Strömsholm: ”Mäktigt”

Publicerad

Allt oftare kan vi se norrsken som fotograferas och sprids över sociala medier. Vi är nu inne i en period där vi kommer kunna se mer och mer norrsken. En expert på området är Tommy Löfgren från Strömsholm som i många år gett sig ut för att se och ta bilder norrsken.

– Det är mäktigt när det drar igång och hela himlen skiner upp. har man sett det en gång vill man se mer, säger Tommy Löfgren.

Han fotograferar norrsken främst hemma i trakterna kring Strömsholm i Västmanland. Det är ett område där det finns städer och samhällen som lyser upp himlen, så förutsättningarna för att se norrsken skulle kunna vara bättre.

– Skulle man åka norrut så syns det naturligtvis bättre, och det är mörkare, men då är man ju inte på hemmaplan, säger Tommy Löfgren.

Allt fler vill se norrsken

Att intresset för att se och fota norrsken ökar ser han tydligt på bland annat sociala medier och på folk som hör av sig.

– Absolut, jag får många frågor, och framför allt ungdomar har blivit intresserade, och det är jätteroligt, säger Tommy Löfgren.

Hör i klippet om varför Tommy lägger tid och kraft på att se och fota norrsken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.