Tonårspojke släppt från häktet efter knivdåd i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Den tonårspojke som misstänks ha knivhuggit en annan pojke 12 december vid Ekebyskolan i Sala och som tidigare suttit häktad har nu släppts rapporterar P4 Västmanland.

Den misstänkte tonårspojken begärdes häktad av Västmanlands tingsrätt med hänvisning för bland annat kollusionsfara och recidivfara.

Han släpptes ur häktet dagen före julafton, men är fortsatt misstänkt för brottet enligt åklagaren, skriver Sala Allehanda.

– Den högre misstanken om försök till mord kvarstår. Men nu har socialen hittat en annan betryggande övervakning som är bättre lämpad för en 15-åring än att han ska sitta häktad, säger åklagare Eva Morén till Sala Allehanda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Louise Höglund, Lea Andersson och flera andra högstadieelever om stämningen efter att en tonårspojke knivhuggits nära deras skola. Foto: Johan Bjernevall/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.