Trafikolycka vid Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka har inträffat vid lunchtid strax söder om den södra infarten till Surahammar, på RV 66.

En lastbil och minst tre personbilar är inblandade i krocken enligt Magnus Wall, vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral.

Körde in i vägbygge

Lastbilen ska enligt SOS Alarm ha kört in i personbilarna vid det vägbygge som pågår på platsen. Det bekräftas av polisen.

Två personer har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador, enligt polisen. Ytterligare en person har förts till sjukhus, men enligt polisen endast med lindriga skador.

Fler skadade kan förekomma.

Riksväg 66 var under en och en halv timme avstängd i båda riktningarna från Ålsätra till Surahammar. Vid 13:25 kunde avspärrningarna hävas och trafiken kunde släppas på.

Enligt polisen är den 36-årige mannen som körde lastbilen misstänks för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. En teknisk undersökning av lastbilen kommer också att genomföras. Ärendet är överlämnat till krimjour.

Mannen släpptes efter förhör, men är fortsatt misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.