Foto: SVT

Tre anhållna efter attacken i går

Uppdaterad
Publicerad

Tre män sitter anhållna för attacken mot Migrationsverkets lokaler i Arboga i går. Männen är misstänkta för grov misshandel, grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

Det var i går på förmiddagen som polisen larmades till flyktingförläggningen i Arboga när tre män krossade rutor på anläggning. En man misshandlades i samband med händelsen. Mannen är inte allvarligt skadad.

Männen anhölls i går

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Polisen grep i går tre män, 31 år, 27 år, 28 år. Männen har lokal anknytning och kända av polisen sedan tidigare. Männen anhölls i går vid 20-tiden misstänkta för grov misshandel, grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

– Vi håller vi fortsatta förhör, genomför tekniska undersökningar och kartlägga händelseförloppet. I nuläget är det för tidigt att spekulera om motivet till händelsen, det får den fortsatta utredningen visa, säger Jan Sjöberg, utredare vid polisen i Västmanlands län.

Trygghetsskapande åtgärder

Polisen fortsätter arbeta med trygghetsskapande åtgärder. Vid Migrationsverkets anläggning finns polis på plats och ett mobilt poliskontor. I Arboga kommer hundpatruller och personal i yttre tjänst att befinna sig i området.

– Vi förstår att den här typen av händelse kan skapa oro och därför har en ökad synlighet vid anläggningen och i Arboga, säger Staffan Lindman, polisinspektör vid polisen i Västmanlands län.

– Tre män kom emot mig, en slog mig i huvudet, en annan sparkade mig i huvudet och en tredje hade kniv, jag var så rädd för att dö, säger Mamush Asefa Bedé, som har tillbringat natten på sjukhus, men klarade sig utan allvarligare skador.

Den brand som drabbade gamla Nalles i vintras är fortfarande olöst och polisen vill inte gå in på vilka motiv de tre nu anhållna männen hade i gårdagens attack. Men i sociala medier har allt mer hätska kommentarer spridits och efter sex eller sju anmälningar om överfall den senaste tiden har stämningen, trots att polisen inte har några misstänkta i de fallen, piskats upp ytterligare.

– Det har skrivits saker som att attentatet var rätt, nu får Arboga äntligen en plats på kartan, det har skrivits att man kanske borde bränna ner alltihopa, på riktigt den här gången, säger Marit Deubler, som är med och arrangerar en manifestation mot våld och rasism på söndag i Arboga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Mer i ämnet