Foto: Helena Zachariasson/SVT

Tre personer anhållna för drunkningsmord i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits skäligen misstänkta för delaktighet i mordet på Arbogakvinnans exman som hittades drunknad 2015, uppger Åklagarmyndigheten. Kvinnan är sedan tidigare misstänkt för mordet och dessutom för mord och mordförsök på sina föräldrar.

På onsdagen anhölls tre personer misstänkta för inblandning i mord på en man som hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015.

– Vi har anledning att misstänka att de här tre personerna har varit delaktiga i mordet och har därför beslutat anhålla dem som skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den man som hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015, säger åklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Västerås, i ett pressmeddelande.

Arbogafallet

Sedan tidigare är mannens maka, en 42-årig kvinna, delgiven misstanke om inblandning i mannens död.

Polisen ger inga detaljer om vilka de nu anhållna personerna är eller deras åldrar.

– De har kallats in till förhör och efter förhören har de anhållits, berättar Lars Franzell på grova brottsgruppen hos polisen i Eskilstuna, till Eskilstuna-Kuriren.

Kvinna häktad för mord

Mannens död avskrevs till en början som en olyckshändelse men har sedan tagits upp på nytt.

Den 42-åriga kvinna sitter sedan tidigare häktad för mord och mordförsök på sina föräldrar i samma sommarstuga där mannen hittades drunknad.

LÄS MER: Polisens teori: Maken drunknade där han hittades

Åklagare och polis är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan lämna information om den inträffade händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet