Spelbutiken i Västerås rånades förra året i april. Nu döms gärningsmannen till tre års fängelse. Foto: SVT / TT

Tre års fängelse för rånet på Skiljebo

Publicerad

En man i 20-årsåldern döms av Västmanlands tingsrätt till fängelse i tre år för väpnat rån mot en spelbutik på Skiljebo i Västerås.

SVT har tidigare rapporterat om den spelbutik i Skiljebo Centrum som förra året i april rånades. Gärningsmannen hotade två anställda med pistol och krävde att de skulle öppna kassaskåpet. Han fick med sig ca 40 000 kronor.

Kort efter rånet körde mannen från platsen tillsammans med en annan gärningsperson med en stulen bil. Polisen fick larm om rånet och tog upp jakten, vilket till slut ledde till att polisen pejade bilen i en husfasad. Gärningspersonerna sprang från platsen, men polisen hann ifatt dem och de greps kort därefter.

Under onsdagen dömdes en av gärningspersonerna för rån, grov vårdslöshet och olovlig körning, men han ska även betala flera skadestånd. Gärningspersonen döms till fängelse i tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.